Zimní svařené nápoje v Kavárně Creperie

Nic v zimě nezahřeje tak dobře jako sklenice svařeného vína. Kombinace červeného vína s výběrem koření je prostě česká zimní klasika. Ne vždy ale máme možnost nebo chuť si ho dát a pak nastupují skvělé nealkoholické alternativy. Ať už chcete zůstat chuťově co nejblíže svařáku a zahřát se sklenicí jablko-skořicového nápoje, nebo pokud chcete vyzkoušet něco nového a vychutnat si horký pomerančový džus s čerstvým zázvorem.

Svařené víno

Svařák k české zimě prostě patří. Možná je to obsahem alkoholu, nebo snad směsí koření, která připomíná vánoční pohodu u domácího krbu, nejspíše ale jde o kombinaci obojího. Ke svařenému vínu doporučujeme jednoduchou palačinku s citronem a cukrem, nebo pokud máte chuť na slané, galette doplněnou o špenát a kozí sýr.

Horké jablko se skořicí

Horké jablko tvoří skvělou alternativu k svařenému vínu: skořice krásně ladí s nakyslou chutí jablka a výsledek chutí připomíná jablečný štrůdl. Pro jeho výrobu používáme 100% jablečný džus a mletou skořici a podáváme ho ozdobený plátkem limetky. Chuťově ho výborně doplní např. palačinka s tvarohem a malinovým pyré.

Horký pomeranč se zázvorem

Poslední nápoj, který bychom vám rádi představili, je svařený pomeranč se zázvorem. Oceníte ho, pokud máte po Vánocích už plné zuby skořice, i pokud chcete posílit imunitu v době chřipkové epidemie. Sladký 100% pomerančový džus se doplňuje s pikantní chutí čerstvého zázvoru. Chybu rozhodně neuděláte, pokud si k nápoji dáte některý z našich výborných salátů.